maanantai 11. huhtikuuta 2016
Korvapuustit ja pikkuleivät
Pullataikina:
5 dl maitoa/vettä
2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
12-14 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia
Täyte:
pehmeää voita
sokeria
kanelia
(vaniljasokeria)
Voiteluun: kananmunaa
Pinnalle: raesokeria
Pikkuleipätaikina:
200 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan jähmettyä kylmässä tunnin verran.
Kauli taikina pieninä osina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota levystä haluamallasi muotilla pikkuleipiä ja nosta ne lastalla pellille leivinpaperin päälle. Paista leivonnaiset 200 asteessa uunin keskitasolla 8-12 minuuttia riippuen niiden paksuudesta. Pursota sulatettua suklaata jäähtyneiden pikkuleipien päälle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttääpä herkulliselta. Valitettavasti pitkä matka päiväkahville.
VastaaPoista